Go Back   PTI Marketing Technologies User Community > Support > Digital Workflow Documents

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old February 23rd, 2016, 05:42 AM
WilliamRAFF WilliamRAFF is offline
Forum n00b
 
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7
Default Bolding a phone prefix in a rule

I picked the phone formatting rule in Fusion Pro and altered it a little. I added a phone number prefix ( T +1 (***) ***-***x) I want the T to be bold. So in my rule I have it as <b>T</b> +1 then the rule. But its not working. Validation comes up fine but it just shows the actual text I typed in. I have a screen shot attached.

Thanks
Attached Files
File Type: zip Screen Shot 2016-02-23 at 8.06.23 AM.zip (69.2 KB, 3 views)
Reply With Quote
  #2  
Old February 23rd, 2016, 06:59 AM
Alex Marshall's Avatar
Alex Marshall Alex Marshall is offline
FusionPro VDP Support
 
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago,Illinois
Posts: 374
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

Did you check the box in the Rule Editor for "Treat Return Strings As Tagged Text"?
Reply With Quote
  #3  
Old February 23rd, 2016, 07:09 AM
WilliamRAFF WilliamRAFF is offline
Forum n00b
 
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

I didn't have that checked but I just checked it. The <b></b> went away but the T is still not Bold.
Reply With Quote
  #4  
Old February 23rd, 2016, 07:21 AM
WilliamRAFF WilliamRAFF is offline
Forum n00b
 
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

If i make it Arial it works. I need it ti be Gotham Bold though. I'm using Gotham Bold in other parts and it works fine. But the only difference is that it's in a rule
Reply With Quote
  #5  
Old February 23rd, 2016, 07:23 AM
WilliamRAFF WilliamRAFF is offline
Forum n00b
 
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

maybe I'm having a font conflict. Let me check
Reply With Quote
  #6  
Old February 23rd, 2016, 07:36 AM
WilliamRAFF WilliamRAFF is offline
Forum n00b
 
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

No still not working
Reply With Quote
  #7  
Old February 23rd, 2016, 09:23 AM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 3,872
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

Are there any messages about fonts in the composition log (.msg) file? You'll need to click Compose instead of merely Preview, then View Log, to see it.

Probably you're in a font which doesn't have a bold style, or you're already in a bold face.
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@pti.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@PTI.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs. Please do not post proprietary font files to this forum.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #8  
Old February 23rd, 2016, 10:41 AM
WilliamRAFF WilliamRAFF is offline
Forum n00b
 
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

when I compose it says:
Font <Gotham Book> bold style is not loaded, using normal style of this font family.

But under Font usage Gotham Book and Gotham Bold are both loaded and both say status ok. And the Gotham Bold font being used elsewhere in the file comes out fine.
Reply With Quote
  #9  
Old February 25th, 2016, 11:29 AM
Mailstar Mailstar is offline
Forum n00b
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

The Gotham family doesn't "allow" bolding or italicizing, you have to call out the specific flavor of the font.

Instead of <b>T</b> try:
<f name=Gotham Bold>T<f name=Gotham Book>

Depending on how your rule is written you might need to write it like the following:
+ '<f name = "Gotham Bold">T</f>' +
Reply With Quote
  #10  
Old February 26th, 2016, 08:26 AM
WilliamRAFF WilliamRAFF is offline
Forum n00b
 
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7
Default Re: Bolding a phone prefix in a rule

Thank you Mailstar!!!! I was able to get it to work
Reply With Quote
Reply

Tags
bold, rules

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.