Go Back   PTI Marketing Technologies User Community > Support > Issues, Questions, Etc.

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old November 17th, 2014, 07:46 PM
WMajor WMajor is offline
Forum n00b
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brisbane, Australia
Posts: 8
Default Imposing 2up with simplex and duplex

We have a very large job to produce and we are looking to minimize the copy count and time. The data will be supplied with copy for simplex and duplex pages. The pages are A4 and we are wanting to run the job 2up on A3 paper. While this is easily handled by using an imposition file, I am wanting to ensure that duplex printing only occurs when necessary. There are 3 possible outputs: a simplex A4 page beside a simplex A4 page (should only count as a 1 copy on A3); A simplex beside a duplex (which will count as 2 copies); duplex beside a duplex. If I was to output these possibilities I should get a copy count of 5 as the first set is simplex and not duplex. The time and cost could be substantial.

The data can't be split or filtered as we need to keep record sequence. I have tried using SetBodyPageUsage to control whether to use a page with duplex settings or simplex settings but the output is still actually duplexing.

Any ideas or suggestions would be appreciated.
__________________
___________
Warren Major

FusionPro 9.1.0/CS6 | Acrobat X Pro 10.1.11 | Win 7 64-bit | Intel i7 16G Ram
Reply With Quote
  #2  
Old November 18th, 2014, 07:17 AM
esmith's Avatar
esmith esmith is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Oct 2008
Location: Charlotte, NC
Posts: 870
Default Re: Imposing 2up with simplex and duplex

Questions:
1) Is the intent that each page is 1-sided (so that a duplex record will use 2 sheets)?
2) Do the duplex pages within a single record contain unique content?
3) Does the imposition need to stack/telescope or can records step across sheet?
4) Once you have a printed stack of printed simplex/duplex records, how will you know where each record ends?

If possible, could you upload a sample of the data with a mix of records? Obviously you can replace any sensitive information with generic text. I think I understand your goal of reducing total sheets through press, but the answers above will help determine if their is a way to do what you want without the help of a 3rd party app (to impose separate from FusionPro).
__________________
Eric Smith
Content Developer
Classic
FP 9.3.6, MAC OSX 10.9.4, Acrobat 11.0.09
Reply With Quote
  #3  
Old November 18th, 2014, 05:33 PM
WMajor WMajor is offline
Forum n00b
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brisbane, Australia
Posts: 8
Default Re: Imposing 2up with simplex and duplex

Thanks Eric for your reply.
I have uploaded a plan which will explain what we are hoping to achieve.
The records will step across the page.
The finished sheets will be one sided or two sided only depending on data. As the result is a single sheet of paper, there is no problem with finding the end of a record.
We normally print via postscript with page control to set whether a page is simplex or duplex.
__________________
___________
Warren Major

FusionPro 9.1.0/CS6 | Acrobat X Pro 10.1.11 | Win 7 64-bit | Intel i7 16G Ram

Last edited by WMajor; March 11th, 2018 at 11:40 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old November 19th, 2014, 09:14 AM
step's Avatar
step step is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Charlotte, NC
Posts: 954
Default Re: Imposing 2up with simplex and duplex

Maybe I'm misunderstanding, but it sounds like you just want to insert a blank page for the "back" of your simplex records, impose using a duplex layout, and run the whole job duplex.

However, if you're wanting the simplex sheets to run simplex and the duplex sheets to run duplex, I don't think there's a way to make that happen (at least to my knowledge). At that point, I think you'd have to separate out the simplex portion of the job into one file and the duplex portion of the job into another file and then re-sort them back together and at that point I'm not really sure how much time you're saving.
__________________
Ste Pennell
FusionPro VDP Creator 9.3.15
Adobe Acrobat X 10.1.1
Mac OS X 10.12

LinkedIn
Reply With Quote
  #5  
Old November 19th, 2014, 09:26 AM
esmith's Avatar
esmith esmith is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Oct 2008
Location: Charlotte, NC
Posts: 870
Default Re: Imposing 2up with simplex and duplex

Ah, you must be using a copier and you are trying to avoid the copier making a pass across the back of a sheet if there is nothing on the back. That would essentially require skipping output of back side if both records on a sheet are 1-page only AND indicate in the output data that said page was Simplex so press knows not to back up with the front of the next two records. I'm not sure FusionPro is capable of this.
__________________
Eric Smith
Content Developer
Classic
FP 9.3.6, MAC OSX 10.9.4, Acrobat 11.0.09
Reply With Quote
Reply

Tags
duplex, imposition, simplex

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.